Kristin Vassbakk

 
22141044_1516634098424402_5634530049077234745_n.jpg
 

Lyden av roping, hoiing og trillekofferthjul over fortauskanter midt på natta. De fleste ville blitt gretten av mindre. Slik er det ikke for Kristin Vassbakk. Med soveromsvinduet ut mot inngangen til Vestregata, hører hun det meste byen har å by på nattetid. 

– Slike lyder plager meg overhodet ikke. Jeg synes derimot det er spennende å få med meg bypulsen, med lyder og leven. Litt ekstra action er det på vinteren når turistene seiler ned bakken på glatte sko. 

Kristin kommer fra Torset i Øksnes kommune. De siste årene før hun flyttet derfra, bodde det folk i tre av gårdens fire hus. Kristin og mora i ett, ei tante i det andre og ei annen tante i det tredje. Likevel mener hun at kontrasten til Vestregata ikke er for stor. 

– Jeg er vokst opp med fem eldre brødre. Ingen av dem er kjent for å være spesielt lavmælte. Dermed er jeg godt vant til mye styr og bråk – både dag og natt.

Et steinkast unna leiligheten i Vestregata ligger kafeen G. Her er Kristin daglig leder og eier. Også her er hun hele tiden omgitt av mennesker. 

– Jeg er et sosialt dyr. Jeg liker at det er folk rundt meg, og jeg liker at de høres.

Christine K. Hansen